Herten verlaten rotte barakken Nachtegalenpark

Herten verlaten rotte barakken Nachtegalenpark

Herten verlaten rotte barakken Nachtegalenpark

Print
De herten en de geitjes in het Nachtegalenpark krijgen gloednieuwe verblijven. Nog voor het einde van het jaar zouden ze er kunnen intrekken.

De oude dierengebouwen in park Vogelenzang, een deel van het Nachtegalenpark, liggen al tegen de grond. Begin september zijn ze met de afbraak ervan begonnen. Hoog tijd, want de houten barakjes waren door en door rot, zeker die van de hertjes. In de plaats komen er moderne, vierkante versies.

“We wilden geen replica’s maken van de vorige, met de rieten dakjes en dergelijke, maar ons vooral focussen op het welzijn van de dieren. In de nieuwe gebouwen zal elk hert bijvoorbeeld meer ruimte hebben, conform de normen die een dierentuin hanteert voor wilde dieren. Ook de geiten krijgen wat meer plaats”, aldus Patrick Dictus van het Antwerpse parkbeheer en coördinator van de sanering van de dierenverblijven.

“Dat wil niet zeggen dat de gebouwen groter worden, er kunnen alleen minder dieren in. We moesten sowieso snoeien in het aantal dieren, om ervoor te zorgen dat de weides niet onmiddellijk kaalgevreten werden en om een meer natuurlijke verhouding te krijgen”, aldus Patrick Dictus.

Een deel van de herten verhuisde vorig jaar al naar een dierenopvangcentrum in Opglabbeek. In totaal blijven er nu nog een tiental herten en een vijftiental geiten over.

Voorlopig kunnen de dieren onder de bomen schuilen voor de regen, nog voor het echt koud wordt in december zullen ze kunnen intrekken in de nieuwe gebouwen. Veel hinder zullen parkbezoekers niet ondervinden van de bouwwerkzaamheden.

Geraldine Dewart

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio