Afsluiting markt verdwenen

Print
Deurne - De afsluiting van de markt op de Gitschotellei is een bron van irritatie voor veel mensen. Nu zijn enkele hekken zelfs weggenomen.

De afsluiting van de wekelijkse markt op de Gitschotellei werd al diverse malen door buurtgroep ’t Vliegerke aangeklaagd. De nadarafsluitingen die gebruikt worden, zijn al heel oud. Daardoor vallen ze vaak om en hinderen ze de voetgangers.

Daarnaast wordt het kruispunt Drakenhoflaan-Boekenberglei even vaak niet als wel afgesloten, waardoor het verkeer doorrijdt tot tegen de markt en dan een uitweg zoekt door de Victor De Langhestraat of de Van Notenstraat, twee smalle straten die absoluut niet op vrachtverkeer berekend zijn.

Buurtbewoner Bruno Liègois is niet te spreken over deze toestand. “Je zou gaan geloven dat dit slechte wil is, dat dit moedwillig gebeurt. En bovendien zijn de hekken nu ook verdwenen.”

“De hekken aan de markt zelf zullen eerdaags vervangen worden”, zegt Fons Bastiaenssens, woordvoerder van de politie. “De afsluiting van het kruispunt Boekenberglei en Drakenhoflaan is een voorsignalisatie. Enkel het plaatselijk verkeer mag door. Deze signalisatie wordt om 5u ’s morgens geplaatst door de nachtploeg. De dagploeg controleert of ze er nog staat. En zelfs de verkeerscel ziet erop toe dat ze niet verplaatst wordt door ongedurige automobilisten.”

Volgens Bastiaenssens staat de signalisatie er zo goed als elke week. Hij is dan ook verbaasd te horen dat ze nu verdwenen is.

WiDe

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio