Walter Ivens en buurtbewoners willen zwaar verkeer uit Tijpel weg

Print
Bornem - Walter Ivens startte na de dodelijke aanrijding van zijn kat, de 'Rosse Rik, een bevraging op bij buren uiit de Tijpelwijk naar het verkeer in hun wijk.
Op de circa 600 formulieren die hij verdeelde, kreeg hij meteen al bijna 50 reacties. Bijna iedereen uit de Tijpelwijk wil zwaar verkeer weg en vrachtwagens van meer dan 3,5 ton mogen er ook niet komen maar de truckers lappen het verbod aan hun laars.

De meeste bewoners opteren voor zone 30 in de woonwijk en er zijn er zelfs nog die de inrichting van doodlopende straten willen. Ook klaagt de buuurt over veel te snel verkeer terwijl 50km per uur de limiet is. Van te snel verkeer kreeg de lokale politiezone nog geen klachten maar ze zal dat nu wel controleren.

Wel zegt de verkeersafdeling van de politie dat een vrachtwagenroute nodig is die vrachtwagens uit de woonwijken houdt en doet parkeren op een daarvoor ingerichte plaats. Nu laat het gemeentebestuur vrachtwagens toe te parkeren op de stationsparking wat meebrengt dat die door woonwijken moeten rijden.

Een intergemeentelijk mobiliteitsplan voor Klein-Brabant met een module voor doorstroming van vrachtverkeer moet via overleg tussen Vlaamse overheid en gemeente tot een oplossing leiden. Schepen voor mobiliteit Dirk Hoofd meent ook dat het vrachtverkeer geen probleem meer zal stellen zodra de rotonde aan de Lodderstraat op de N16 zal klaar zijn en ook de parallelwegen met de N16 zijn aangelegd, wat wellicht iets wordt voor 2012.

Taf Pauwels
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio