Reuzenhuis heeft nieuwe eigenaar

Reuzenhuis heeft nieuwe eigenaar

Reuzenhuis heeft nieuwe eigenaar

Print
Borgerhout - Het Reuzenhuis in Borgerhout is verkocht. Vorige week heeft de nieuwe eigenaar, die voorlopig anoniem wil blijven, de sleutel gekregen. Het pand krijgt na een opfrisbeurt een culturele invulling.

In maart vorig jaar kwam het Reuzenhuis aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout voor de eerste keer te koop te staan. Dat leverde veel reacties op van buurtbewoners, die het doodjammer vonden dat het eerste gemeentehuis van Borgerhout en Deurne door de stad van de hand werd gedaan.

De heemkundige kring stelde samen met bezorgde buurtbewoners een dossier op om het Reuzenhuis te laten beschermen. Met succes, want minister Geert Bourgeois besliste in december 2009 om dat ook te doen.

Monumentenzorg

Die bescherming houdt in dat renovaties gesubsidieerd worden en dat elke aanpassing van het gebouw goedgekeurd moet worden door monumentenzorg. Het pand werd tijdelijk uit de verkoop gehaald, maar kwam dit jaar opnieuw te koop gestaan.

Er was één geïnteresseerde kandidaat, die uiteindelijk ook de nieuwe eigenaar is geworden. Binnenkort wordt het Reuzenhuis van binnen geverfd en opgefrist. Daarna zou het pand een culturele invulling krijgen. Definitieve plannen zijn er nog niet maar de eigenaar, die anoniem wil blijven, denkt aan het organiseren van tentoonstellingen en muziek- en theatervoorstellingen.

Het Reuzenhuis heeft een gevelbreedte van ruim zeven meter, maar het is niet zo diep. De grondoppervlakte is 74 vierkante meter. Met de kelder en de zolder erbij, telt het huis in totaal 324 vierkante meter. Veel voorzieningen zijn er niet. Er is een toilet en een kraantje.

De stad wilde het pand verkopen omdat het de laatste jaren geen invulling meer kreeg en omdat het gebouw te veel kostte in het onderhoud. De vraagprijs voor het Reuzenhuis was 250.000 euro. Uiteindelijk is het voor iets minder verkocht.

Maaike Floor

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio