Zus Marie-Rose Morel plant actie voor kankerpatiënten

Zus Marie-Rose Morel plant actie voor kankerpatiënten

Zus Marie-Rose Morel plant actie voor kankerpatiënten

Print
Bornem - Longarts Ann-Marie Morel, zus van ex-politica Marie- Rose, houdt donderdag een speciale knuffelbeeractie. Met de opbrengst wil ze projecten voor kankerpatiënten opstarten.

Ann-Marie Morel (links op de foto) werkt in de Sint-Jozefkliniek in Bornem. Samen met enkele collega’s neemt ze donderdag op de Dag tegen Kanker een opmerkelijk initiatief. “Marion Van Woudenberg, een vriendin van mijn zus, heeft haar man verloren aan kanker”, legt Ann-Marie uit. “Ze heeft drie beren laten maken die haar man, haar dochter en zijzelf voorstellen. Op die beren staan telkens tekstjes die troost kunnen bieden.”

Bij Marie-Rose Morel is opnieuw baarmoederkanker vastgesteld. Ze is terminaal ziek verklaard. “Op verzoek van Marie-Rose verkopen we de beren donderdag van 13.30 tot 15.30u op de infosessies over kanker in de Sint-Jozefkliniek in Bornem. Wie 15 euro of meer geeft, krijgt zo’n knuffelbeer mee naar huis”, zegt haar zus Ann-Marie.

“Met de opbrengst willen we enerzijds kankerpatiënten die niet meer kunnen genezen een luxebehandeling aanbieden. Dat gaat van massagemogelijkheden tot een schoonheidsspecialiste, enzovoort. Anderzijds willen we mensen die kanker overwonnen hebben, helpen om zich zowel op fysiek als op psychosociaal opnieuw te integreren in de maatschappij.”

CWil

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio