Peter Goossens verdedigt "horror voor vegetariërs" in 'De Beste Hobbykok'

Peter Goossens verdedigt horror voor vegetariërs in 'De Beste Hobbykok'

Peter Goossens verdedigt "horror voor vegetariërs" in 'De Beste Hobbykok'

Print
De kandidaten van ‘De Beste Hobbykok’ hebben het niet onder de markt. Nadat ze vorige week al palingen moesten stropen, zitten ze vanavond tot aan hun ellebogen in het varkensbloed. “Je moet toch weten hoe bloedworst gemaakt wordt”, zegt Peter Goossens.

Sommige kandidaten zie je zelfs de bebloede vingers aflikken. Bij sommige kijkers keert de maag bij dergerlijke taferelen wellicht om.

Is Goossens niet op z’n hoede voor kritiek dat er te veel dierenleed in beeld komt bij ‘De Beste Hobbykok’? “Nee, het is net de bedoeling om terug te gaan naar de essentie. Eet je bijvoorbeeld graag worst? Wel, weet dan dat dit niet uit een machine komt maar van een dier. Als je dat al niet meer mag tonen, waar zijn we dan in godsnaam mee bezig? Kijk naar onze tanden en dan weet je dat de mens vlees eet.”

‘De beste hobbykok van Vlaanderen’, vtm om 20.45 uur

Hans VAN GOETHEM

MEEST RECENT