Het weerbericht voor Limburg

Het weerbericht voor Limburg

Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update dinsdag 14 september 6u30

Voormiddag blijft het in Limburg waarschijnlijk overal droog. Een regenzone bevindt zich boven Nederland en het noorden van de provincie zou daar mogelijk in de loop van de namiddag al af en toe iets van kunnen meekrijgen.

Vanavond en komende nacht zal de regen dan verder naar het zuiden zakken waardoor het uiteindelijk overal in Limburg een tijdje kletsnat zal worden. Er komt een vrij krachtige zuidwestenwind te staan en het wordt vanmiddag ongeveer 19°C warm.

Woensdag blijft het voormiddag nog droog met opklaringen. Namiddag zouden er lokaal enkele buien kunnen vallen. Momenteel lijkt vooral het noorden van de provincie het meeste kans te maken op zo'n bui. Het wordt dan zo'n 17°C warm. Dat is toch wel een graad of 3 te fris voor de tijd van het jaar.

Donderdag wisselen wolken en opklaringen mekaar af en zeker in de namiddag kunnen er verspreid een aantal buien vallen. Het blijft vrij fris met minima rond 9°C en maxima tot 16 a 17°C.

Ook vrijdag houden we het niet helemaal droog met vooral namiddag opnieuw een aantal buien. De temperaturen doen het niet goed en 's ochtends wordt het ronduit koud met minima rond 6°C, in de Kempen mogelijk nog een graadje lager. Overdag wordt het ongeveer 16°C.

Voor het weekend wordt voorlopig weinig verandering verwacht. De nachten worden nog wat kouder.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN