"De Kerk moet onze therapie betalen"

De Kerk moet onze therapie betalen

"De Kerk moet onze therapie betalen"

Print
De Belgische bisschoppen willen pedofiele misbruiken binnen de Kerk aanpakken via een nieuw centrum, als opvolger van de commissie- Adriaenssens. Maar de slachtoffers vinden dat ruim onvoldoende.

De neef van ex-bisschop Roger Vangheluwe, die als kind door hem werd aangerand, zegt geen genoegdoening te vinden in de plannen van de Kerk zoals die gisteren werden aangekondigd door aartsbisschop Léonard.

“De bisschoppen zeggen dat ze geschokt zijn door de harde verhalen in het rapport- Adriaenssens. Maar deze feiten zijn hen toch al veel eerder, en vaak genoeg, gemeld?”, laat hij ook weten via zijn advocate Christine Mussche.

Die betreurt dat de Kerk niet op zijn minst als geste toezegt om therapiekosten voor slachtoffers te vergoeden. “Dat gaat om bewijsbare, materiële kosten. Er is ook nog de morele schadevergoeding, maar de becijfering daarvan zal zeer complex zijn.”

De bisschoppen willen alvast dat de vier onafhankelijke experts die het nieuwe centrum zullen leiden ook bekijken hoe financiële regelingen kunnen worden getroffen. Mussche, die nog tientallen andere slachtoffers vertegenwoordigt, kondigt ook aan onderzoek te zullen blijven voeren naar schuldig verzuim bij de Kerk.

MEEST RECENT