De Wever geeft openingscollege politicologie aan UGent

Professor Carl Devos heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever weten te strikken voor het openingscollege politicologie aan de Universiteit Gent (UGent). De Wever treedt daarmee in de voetsporen van Guy Verhofstadt, Herman Van Rompuy, Kris Peeters en Marianne Thyssen.

ikerremans

Al die politieke grootheden mochten, ondanks of net dankzij, een politieke crisis het academiejaar in Gent openen. Devos is daar professor aan de vakgroep Politieke Wetenschappen. Al enkele jaren slaagt hij erin om dé politicus van het moment voor de aula te krijgen bij de start van het academiejaar.

Op 28 september zal N-VA voorzitter Bart De Wever, de winnaar van de voorbije federale verkiezingen, voor de aula staan. Waarover zijn les zal gaan, is nog niet bekend.

'Geen regering-Van Rompuy'

In 2006 gaf premier Guy Verhofstadt (Open Vld) er les terwijl zijn regering in crisis verkeerde rond de vervroegde invrijheidsstelling van topgangster Victor Hoxha. Tijdens de bijzonder moeizame regeringsvorming van 2007 kwam koninklijk verkenner Herman Van Rompuy (CD&V) er vertellen dat er "nooit een regering Van Rompuy" zou komen.

In 2008 mocht Kris Peeters (CD&V) zijn "communautaire dialoog" verdedigen. En vorig jaar pleitte CD&V-voorzitster Marianne Thyssen in de aula voor een onderhandelde oplossing voor BHV.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER