Food

Meloen met munt en yoghurtsorbet

Print

Meloen met munt en yoghurtsorbet

Ingrediënten :

1 meloen (je kan hiervoor elke meloensoort gebruiken. voor de foto is watermeloen gebruikt, 500 g yoghurt, 160 g suiker, enkele druppels citroensap, munt, witte wijn.

Bereiding :

1 Verwijder de zaadjes van de meloen, haal het vruchtvlees uit en snijd in grote stukken.

2 Marineer de meloen met de witte wijn gedurende 10 minuten en mix in een blender.

3 Warm de helft van de yoghurt op met de suiker en het citroensap, neem van het vuur als de suiker opgelost is (liefst niet laten koken) voeg de rest van de yoghurt toe en maak er een sorbet van in de ijsbereider.

4 Snipper de munt fijn en meng dit bij de meloensoep, verdeel de meloensoep over 4 kommetjes en serveer met de yoghurtsorbet.

www.ambiance.be

NIET TE MISSEN