Etienne Vermeersch: "Danneels heeft gebrek aan moreel besef"

"Roger Vangheluwe heeft jarenlang 11-jarige jongens en meisjes gevormd met zijn smerige handen", zegt filosoof Etienne Vermeersch. "Dat Danneels niet onmiddellijk gevoeld heeft dat dit niet kon... Nu beseft hij dat. Maar het was geen naïviteit, het is een gebrek aan moreel aanvoelen."

wverhaert

"Het is zeer goed dat Danneels alsnog bekent dat hij zich vergist heeft. Maar zoals ik het nu gelezen heb, is het toch nog een beetje te veel in de richting van 'Ik ben naïef geweest, ik heb niet mijn verstand, maar mijn gevoel gevolgd'. Maar hij heeft ook zijn gevoel niet gevolgd", zegt Vermeersch in een interview met Actua-TV.

"Danneels heeft zijn gevoel gevolgd voor Vangheluwe, maar hij heeft niet zijn gevoel gevolgd voor het slachtoffer. Daarnaast heeft hij de tijd gehad om in alle vertrouwen advies te vragen aan deskundigen om met beter inzicht naar die afspraak te gaan. Blijkbaar heeft hij dat niet gedaan."

"Ik vind dat iemand die zulke vreselijke dingen gedaan heeft, dat die dan jaren aan een stuk onschuldige jongens en meisjes van 11 - 12 jaar gevormd heeft met zijn, laat het ons maar zeggen, met zijn smerige handen, dat Danneels dan niet onmiddellijk gevoeld heeft 'Dit kan dus niet. Dit had onmiddellijk moeten stoppen'. Nu beseft hij dat. Maar het is geen naïviteit, het is ook een gebrek aan moreel aanvoelen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER