1 / 2

Neo-prof Van Staeyen wint Memorial Van Steenbergen

Neo-prof Michael Van Staeyen (Topsport-Vlaanderen) heeft woensdagmiddag in de straten van Aartselaar de twintigste Memorial Rik Van Steenbergen gewonnen. De 22-jarige Schotenaar liet in een massaspurt Robbie McEwen en Jürgen Roelandts achter zich.

jrosquin

De Belgen Klaas Lodewyck en Jurgen François en de Italiaan Enrico Peruffo reden lang op kop, maar in de vijfde van de zes lokale ronden greep het peloton hen terug.

Er volgden nog verschillende pogingen om weg te geraken, maar het treintje van Katusha voor McEwen hield alles onder controle.

McEwen leek in de massaspurt op weg naar een vlotte zege, maar de 38-jarige Australiër werd in de laatste meters nog voorbij gesneld door de 16 jaar jongere Van Staeyen. Roelandts (Omega Pharma-Lotto), die stilaan moedeloos moet worden van zijn ereplaatsen, werd derde.

Van Staeyen volgt Niko Eeckhout, die out is met een rugblessure, op in de erelijst van de Memorial Van Steenbergen.

"Dit is onverwacht"

"Ik had dit echt niet verwacht, maar heb het toch maar mooi gedaan", vertelde Michael Van Staeyen die vorige maand ook al een rit won in de Ronde van Denemarken. "Ik heb naar mannen als Robbie McEwen steeds opgekeken en het is altijd mooi als je die dan kan verslaan in de sprint."

"Of mijn niet-selectie voor het WK bij de beloften hier iets mee te maken heeft? Neen. Ik heb deze week nog gebeld met bondscoach Dubois. Hij vindt dat het parcours te zwaar is voor spurters. Ik koester geen rancune tegen Jean-Pierre Dubois. Wij hebben immers alles uitgepraat, al kan ik niet ontkennen dat het pijn doet."

Uitslag:

1. M.VAN STAEYEN

2. R.McEwen (Aus)

3. J.ROELANDTS

4. A.Ravard (Fra)

5. E.Rossi (Ita)

6. L.Mondory (Fra)

7. S.van Dijk (Ned)

8. D.Colli (Ita)

9. B.VERRAES

10. A.Kristoff (Noo)

MEER OVER Aartselaar

Meer sportnieuws