Sauber behoudt Kamui Kobayashi voor 2011

Print

Sauber behoudt Kamui Kobayashi voor 2011

Kamui Kobayashi rijdt ook volgend jaar voor het Formule 1 team van Sauber, zo is bekendgemaakt.

De Japanner maakte op het einde van vorig seizoen zijn debuut in de F1, bij Toyota. Daar verving hij de laatste twee races Timo Glock, die zich in Japan had geblesseerd bij een zware crash. Kobayashi viel op, enerzijds door zijn wilde rijstijl, waarbij hij zijn landgenoot Nakajima van de baan drukte, en anderzijds door zijn snelheid en verbetenheid. Zo trad hij zonder blikken of blozen meermaals in duel met Jenson Button, de latere wereldkampioen.

Peter Sauber, die tijdens de winterstop zijn team terugkocht van BMW en altijd een oog heeft gehad voor jong talent, nam de gok en gaf Kobayashi een contract voor 2010. Tot dusver heeft Kobayashi meer dan behoorlijk gepresteerd (21 punten). Hij doet het beter dan de ervaren Pedro de la Rosa (6 punten) en hoewel hij in Canada al na één ronde de muur in knalde, reed hij een dijk van een race in Valencia. Daar haalde hij in de slotfase, op vers rubber, zelfs Fernando Alonso in.

Carlos Slim

Sauber ziet duidelijk toekomst in de jongeman en verlengde zijn contract. De la Rosa moet overigens wel vrezen voor zijn stoeltje. Zeker indien de geruchten dat de Mexicaanse zakenman Carlos Slim een aandeel in het team zou nemen, kloppen. Dan maken diens landgenoten Esteban Gutiérrez (nu GP3) en Sergio Pérez (nu GP2) het meeste kans op het zitje.

Meer sportnieuws