Negen extra flitspalen op Kempense wegen

Print
Herselt - Minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) laat in de Kempen vier nieuwe roodlichtcamera’s en vijf snelheidscamera’s bijplaatsen.

De komende twee jaar installeert de Vlaamse overheid op plaatsen waar ernstige ongevallen gebeuren bijkomende camera’s. De toestellen verschijnen alleen op gewestwegen.

In de Kempen komen er roodlichtcamera’s bij op het kruispunt van de Merodedreef en Bistberg in Westerlo, op het kruispunt van Dorp en Wolfsdonksesteenweg in Herselt, op het kruispunt van de Molsebaan en Markt in Dessel en op de Bouwelsesteenweg in Grobbendonk. Op de Turnhoutsebaan in Mol aan de Kapellestraat en aan de Violettenstraat verschijnen twee nieuwe flitspalen. Dat is ook zo op de Herentalsesteenweg in Herselt, op de Dokter Van de Perrestraat in Geel en op de Sint-Lenaartseweg in Hoogstraten.

“Het terugdringen van het aantal dodelijke ongevallen is een belangrijke doelstelling”, meent de minister. In heel Vlaanderen plaatsen we bijkomend op 34 kruispunten roodlichtcamera’s en we rusten 39 locaties uit met snelheidscamera’s.”

Op negen plaatsen op autosnelwegen komen ook controlepunten voor het wegen van trucks, onder andere in Tessenderlo op de E313 en in Brecht op de E19. De minister maakt voor het hele project 6,8 miljoen euro vrij.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio