Duchâtelet verkoopt aandelen in GBA

Duchâtelet verkoopt aandelen in GBA

Duchâtelet verkoopt aandelen in GBA

Print
De zoon en dochter van Roland Duchâtelet hebben hun pakket aandelen in Germinal Beerschot verkocht aan de nv Adevra. Vorige week is het bestuur van de club opnieuw herschikt.

De overdracht van aandelen zat al langer in de pijplijn en is ons nu door Roderick Duchâtelet bevestigd. Die behoudt voorlopig nog wel zijn mandaat van bestuurder. Over de reden waarom hij en zijn zus hun aandelen hebben verkocht, zegt hij alleen: “We zagen dit als een opportuniteit.”

STANDPUNT: 'Cruciale fase voor Antwerps voetbal'

Door deze financiële herschikking is nu 54,5 procent van Germinal Beerschot in handen van de groep rond de families Verhaegen en Snelders, 44,5 procent van Adevra en het resterende deeltje van clubvoorzitter Herman Kesters en bestuurder Walter Vermeulen.

De nv Adevra is opgericht door zakenman Xavier Painblanc, die actief is in vastgoed en bekend werd als de man achter de kledingbedrijven River Woods, Talking French en Baton Rouge. Aanvankelijk was zijn partner in Adevra de omstreden projectontwikkelaar Patrick Vanoppen, die onlangs uit het clubbestuur van Germinal Beerschot werd weggestemd. Dat zou zijn gebeurd met een volmacht van Painblanc aan erevoorzitter Jos Verhaegen.

Het is niet bekend of Vanoppen nog een rol speelt binnen Adevra. Volgens sommige bronnen zou Vanoppen nog tot 1 november tijd hebben om zijn afgesproken bijdrage in de aankoop van de Duchâtelet-aandelen te betalen.

Vernieuwd bestuur

Naar aanleiding van de overdracht van aandelen is vorige week het clubbestuur herschikt. Xavier Painblanc heeft als belangrijke aandeelhouder een mandaat als bestuurder gekregen en Robert Restiau, die enkele maanden geleden was opgestapt uit onvrede met de handelswijze van Patrick Vanoppen, is opnieuw toegetreden.

Na deze nieuwe ontwikkelingen lijkt de rust binnen het bestuur van Germinal Beerschot eindelijk teruggekeerd. De komende maanden gaat een delegatie onder leiding van Jos Verhaegen en Herman Kesters onderhandelen met het Antwerpse stadsbestuur over de exploitatie van het geplande nieuwe stadion op Petroleum Zuid.

Lex Moolenaar

Meer voetbalnieuws