Booischotse naar weeshuizen van AIDS-slachtoffers in Zuid-Afrika en Zambia

Katrien Feyaerts, een Booischotse maatschappelijk werker van 25, was met haar Amerikaanse vriend Tim Tendick (30) uit Californië gedurende een maand in Zuid-Afrika en Zambia om er een weeshuis te verven, maar ook om een tweede weeshuis op te starten en met weeskinderen van slachtoffers van AIDS te spelen.

anthonissen pierre

Zij trokken naar het Afrikaanse continent, samen met een Amerikaanse vriendin van Tim, Lisa, voor de organisatie AfnetAID.

"Eerst trokken we naar een weeshuis in Macoua waar wij de muren van het weeshuis schilderden. Het weeshuis stond midden een krottenwijk. Wij werkten er een week aan."

"Ons tweede project lag in Zambia, in Manza, dat we ingericht hebben. Lisa had materiaal bij om het betonnen gebouw in te richten om er een weeshuis op te starten en een gebouwtje voor de plaatselijke verantwoordelijke. Lisa bleef daarvoor ter plaatse. In dat dorpje hadden vele kinderen nog nooit een blanke gezien. Sommigen waren echt bang van ons", vertelt Katrien.

Katrien wil alleszins terug als het mogelijk is. "Dit was een eerste kennismaking. Ik zou graag daar iets gaan doen, iets oprichten voor de kinderen. Ik heb nu de weg gevonden. Het was een avontuurlijke tocht." Vriend Tim wil natuurlijk ook mee terug.

"Dat mag ook in Mexico of Guatemala zijn waar we samen al rondtrokken en ook de grote nood gezien hebben".

FOTO:Katrien Feyaerts (25) bij de weeskindjes van aidsslachtoffers.
Pierre Anthonissen
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners