"Boeken van Dimitri Verhulst pure brol"

Boeken van Dimitri Verhulst pure brol

"Boeken van Dimitri Verhulst pure brol"

Print
De boeken van Herman Brusselmans gaan in Nederland (10.000 exemplaren) vlotter over de toonbank dan in Vlaanderen (7.000). Kan zijn nieuwste verhaal 'Trager dan de snelheid', dat nu al verkrijgbaar is in de betere boekhandel, daar verandering in brengen?

De 52-jarige Oost-Vlaming hoopt uiteraard van wel. "Maar als mijn vrouw wil, verhuizen we naar Amsterdam", grapt hij.

Dat het werk van Dimitri Verhulst (foto) door de Vlamingen massaal wordt gesmaakt, stoort Brusselmans wel een beetje. "Hij heeft één goed boekje geschreven en dat is 'De helaasheid der dingen", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Het is autobiografisch en dus heel gemakkelijk om te schrijven. Hij heeft ook ingezien dat dat het enige is wat hij kan. "

De andere boeken van Verhulst zijn naar verluidt pure brol. 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol' trok op niets, meent Brusselmans. "Die gast heeft niets te vertellen en heeft totaal geen fantasie. Hij heeft gewoon wat gegoogeld over het ontstaan van de mens en dat op een andere manier verteld. Dimitri Verhulst denkt dat hij rock-'n-roll is omdat hij zijn haar achter zijn oren laat groeien."

Brusselmans, die zichzelf de beste schrijver van het moment vindt, maakt in hetzelfde interview ook duidelijk dat hij al voldoende verdiend heeft om niet meer te moeten werken.

Nu in het nieuws