Kabouter Wesley kapt ermee

Eind september verschijnt bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts 'Het grote Kabouter Wesley Boek'. Dat mag u letterlijk nemen: het boek is immers een halve meter groot. Voor auteur en tekenaar Jonas Geirnaert meteen het afscheid van de vuilgebekte kabouter die het afgelopen jaar enorm populair werd bij jong en oud.

kscherpenberg

"Ik was al in mei gestopt met de cartoons voor Humo en de filmpjes voor 'Man Bijt Hond'. Het leek me mooi om alles wat van Kabouter Wesley bestaat te bundelen in één groot boek. Een soort collector's item, zeg maar."

Letterlijk een groot boek: het ding is 52 cm hoog en 39 cm breed. "Dat idee was er al vanaf het begin. Het leek me immers grappig om zo'n groot boek te maken.

Het immense succes van Kabouter Wesley had Geirnaert nooit zien aankomen. "Compleet niet. Vanaf het begin dacht ik dat Kabouter Wesley een heel klein publiek zou aanspreken. Het ziet er ook niet uit: het zijn 'slechte' verhaaltjes en het is slecht getekend. Dat zowel jong als oud het zo goed vond, heeft me dus echt overrompeld.

CRu

MEER OVER Jonas Geirnaert