Handelaars starten tombola voor Ferenz

Handelaars starten tombola voor Ferenz

Handelaars starten tombola voor Ferenz

Print
Berlaar - Kathy Beazley van snackbar Emma's roept alle handelaars van Berlaar-Heikant op om mee een tombola te organiseren voor Ferenz Van Dyck.
De tienjarige Ferenz Van Dyck belandde op donderdag 10 juni tijdens een fietstocht op de erg gevaarlijke Liersesteenweg (N10) onder een vrachtwagen.
Hij liep daarbij een open wonde op van aan de onderbuik tot aan het rechterbeen. Zijn blaas was gescheurd en de urinewegen werden afgerukt. Hij zal zeker nog een tiental maanden in het ziekenhuis moeten blijven.

Om Ferenz moreel en zijn ouders financieel te steunen start Kathy Beazley met een tombola. "Ferenz kwam hier vaak in de winkel. Hij is zo'n lief en vriendelijke ventje. Omdat hij de komende maanden veel dingen zal moeten missen, vond ik dat ik iets moest doen. Het is een tombola geworden. Ik heb de voorbije dagen brieven naar alle andere zelfstandigen in Berlaar-Heikant gestuurd met de vraag de tombola mee te organiseren of om prijzen te schenken."

"De eerste reacties zijn ondertussen binnen en zijn allemaal positief. De lootjes worden nu gedrukt, zodat de tombola midden september kan beginnen.
Eén lootje kost drie euro en er staan vier nummers op. Je maakt dus vier keer kans om iets te winnen. Ik hoop op enkele tientallen prijzen. De opbrengst gaat volledig naar de ouders van Ferenz. Ze kunnen misschien een uitstapje mee maken als Ferenz beter is of het geld voor de behandeling gebruiken. De trekking van de tombola gebeurt door Ferenz zelf, waarschijnlijk op 20 december", zegt Kathy Beazley.

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio