Oevels dorpsfeest is een mix van sport, muziek en eten

Het dorpscentrum van Oevel (Westerlo) is dit weekend opnieuw het toneel van de 48 uren van Oevel. Het dorpsfeest combineert andermaal ambiance met sport en lekker eten. Rob de Nijs is één van de blikvangers en de G-sport is een vaste waarde geworden.

Spruyt Jan

Het feestcomité van Oevel pakt dit weekend weer uit met een primeur: een wielerwedstrijd voor G-atleten. Ook het Westels jogging ? en handbikecriterium en het kampioenschap van Westerlo wielrennen werden hier boven de doopvont gehouden. Alle types van aangepaste fietsen zijn welkom op de wedstrijd G-wielrennen, zowel gewone tweewielers als ligfietsen, driewielers, tandems als aankoppelfietsen. Inschrijven is nog mogelijk.

Maar de 48 uren van Oevel zijn veel meer dan de wielerwedstrijd. Op vrijdagavond schuiven de Oevelnaars al van 16.30u met hun auto aan voor de mosseldrive-in. "Dat is uniek in de streek. We zouden er een patent op moeten nemen", weet Filip Verrezen van het Feestcomité. "Op 2 uur tijd verkopen we zo'n 600 kilo mosselen."

Zaterdag staat in het teken van koers en muziek. "Met blikvanger Rob De Nijs halen we weer een echte topartiest in huis", zegt Verrezen. In het verleden stonden onder meer al Natalia, Clouseau, Sergio op het Oevelse podium.

De zondag staat volledig in het teken van lekker eten, sport en spelen. The Sunsets luisteren het dorpsontbijt op en vanaf 's middags is er barbecue, een kindernamiddag, jogging, kidsrun en G-wielrennen.

De opbrengst van de 48 uren van Oevel gaat integraal naar de verbetering van de Oevelse feestzalen De Biehal en de Biekorf.

De 48 uren van dag tot dag

Vrijdag 3 september: - Mosseldrive-in of tentmosselen van 16.30u tot 20u.

Zaterdag 4 september: - Wielerwedstrijd ?De Grote Prijs van Oevel', drie reeksen vanaf 14u.

- Optredens Sam Gooris (20.45u), Rob De Nijs (21.30u), The Magical Flying Thunderbirds (22.45u)

Zondag 5 september: - dorpsontbijt (8.30u tot 10u) met optreden van The Sunsets (9u)

- Misviering (10.45u)

- Frühschoppen (11.30u)

- Barbecue (12u ? 18u)

- Kindernamiddag (14u ? 18u) met springkastelen, optredens en demo's.

- Jogging + G-wielrennen (13u ? 18u)

www.48urenvanoevel.be

Jan Spruyt

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio