"Fitheid en gezondheid zijn op elke leeftijd belangrijk"

"De Beuken... er beweegt wat." Onder dat motto wil de gemeente de senioren van het dienstencentrum aanzetten tot sport. Ze krijgen een waaier van activiteiten voorgeschoteld, waaronder zelfverdediging en yoga.

Bij de opmaak van het sportbeleidsplan stelde de gemeente vast dat er een aantal tekortkomingen waren. Zo werden er te weinig activiteiten georganiseerd voor anders-validen en de schoolgaande jeugd. Dat euvel werd reeds verholpen.

Nu worden ook de senioren van De Beuken op hun wenken bediend. Het aantal sportactiviteiten waaraan ze kunnen deelnemen, neemt gevoelig toe. "We hebben een gevarieerd programma samengesteld dat op maat gesneden is van 65-plussers die graag de sportschoenen aanbinden. Ook wie gewoon wil meedoen uit gezelligheid, zal er zijn plezier in vinden", zegt OCMW-voorzitter Ann Cools.

Alle activiteiten vinden plaats op een woensdag. Op 15 september wordt de spits afgebeten met een cursus zelfverdediging. Verder staan er onder meer seniorgames, fitness en yoga op het programma.

"Het project loop tot december", zegt schepen van Sport Dirk Van Esbroeck (CD&V). "Als blijkt dat het op veel enthousiasme kan rekenen, wordt het zonder twijfel verlengd."

STTI

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio