Rivierenland heeft nieuwe fietsroute 'Landschapsbelevenissen'

De nieuwe fietsroute 'Landschapsbelevenissen' wordt op zaterdag 4 september feestelijk voorgesteld. De fietsroute onthult enkele landschapspareltjes in de gemeenten Berlaar, Nijlen, Putte en Heist-op-den-Berg.

lsmets

Deze fietstocht met landschapsverhalen is een creatie van mensen uit verschillende groeperingen uit de natuur- en landschapssector. Regionaal Landschap Rivierenland en de provincie Antwerpen willen zo de verstandhouding tussen deze groepen vergroten.

Met ‘Landschapsbelevenissen’ ontdekt de fietser de vallei van de Grote Nete en de geschiedenis van de natuurgebieden Kruiskensberg, de Kijfbossen en de Averegten. Ook verschillende landbouwbedrijven en hun relatie tot milieu en landschap komen aan bod, evenals kastelen, hoven en molens.

De nieuwe fietsroute wordt feestelijk gelanceerd tijdens de opening van het maïsdoolhof op Domein Ter Speelbergen in Beerzel-Putte. Je kan er streekproducten proeven van landbouwbedrijven die langs het traject van 'Landschapsbelevenissen' liggen. Natuurlijk kunnen fietsers er ook de gloednieuwe brochure ontdekken. Volksspelen en live-muziek zorgen voor randanimatie.

Iedereen kan de route zelf fietsen met de brochure. De brochures zijn gratis te verkrijgen bij Regionaal Landschap Rivierenland en bij Toerisme Lier en Pallieterland.

Regionaal Landschap Rivierenland vzw, Vrijbroekpark, Hombeeksesteenweg 264, 2800 Mechelen, www.rlrl.be, info@rlrl.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio