Facelift voor Antwerpse politiekantoren

Midden september start de renovatie van de politiekantoren in de Handelsstraat en de Sint-Bernardse steenweg. De andere Antwerpse kantoren komen later aan de beurt.

"Het werd tijd", zegt woordvoerder Fons Bastiaenssens. "Alle kantoren krijgen een herkenbare, uniforme look, vergelijkbaar met een supermarktketen of grote banken. Maar we willen ook dat ze de gezelligheid van een bruine kroeg uitstralen. Hoewel er hier natuurlijk geen pintjes verkrijgbaar zullen zijn."

Rode zetel

De nieuwe politiekantoren zullen vooral opvallen door hun enorme doorzichtige gevels met veel glas. Ook in het interieur zal alles modern en eigentijds zijn. "Centraal in het kantoor zal steeds een grote ronde balie staan in een lichtblauwe kleur. Er is ook een grote rode zetel waar klanten rustig kunnen wachten."

"Maar we hebben ook gedacht aan de privacy", verzekert Bastiaenssens. "Er is steeds een afgesloten ruimte voor vertrouwelijke gesprekken."

Het concept is bedacht door het Anwterpse bureau B-Architecten. De renovatiewerken duren normaal telkens drie tot vier maanden per kantoor. Na de kantoren in de Handelstraat en de Sint-Bernardsesteenweg is er begin 2011 een volgende reeks aan de beurt.

Tijdens de verbouwingen blijven de kantoren open. In sommige kantoren verhuist het onthaal wel tijdelijk naar een container.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio