Dertig procent minder bezoekers voor Antwerpse Zoo

De Antwerpse Zoo en dierenpark Planckendael in Muizen hebben tijdens de grote vakantie samen 540.000 bezoekers verwelkomd. Voor de Zoo alleen waren er dat 300.000 en dat is zo'n dertig procent minder dan het jaar voordien.

De daling wordt grotendeels toegeschreven aan het effect van babyolifant Kai-Mook dat stilaan uitgewerkt is.

Dat deed in 2009 de bezoekersaantallen explosief stijgen.

"In Planckendael is het aantal bezoekers status quo gebleven tegenover 2009. Voor de Zoo merken we een daling van dertig procent en ontvingen we zo'n 300.000 bezoekers", zegt woordvoerder Ilse Segers.

"In vergelijking met 2008 noteren we in de Zoo een bezoekersdaling van zeven procent. Het weer zat deze zomer niet echt mee. In juli kreunden we onder de hitte en in augustus heeft het constant geregend. Het ideale weer om naar de dierentuin te gaan, is zonnig met een wolkje aan de hemel."

Nog volgens Segers heeft het recordjaar 2009 er wel voor gezorgd dat heel wat mensen de Zoo herontdekt hebben. "We telden nog nooit zoveel abonnees als nu. Ons abonnementenbestand telt momenteel 52.500 adressen, goed voor circa 200.000 personen. Een gezinsabonnement, ongeacht het aantal kinderen, kost 159 euro", besluit Segers.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio