Jongeren slaan koppel in elkaar op Meir

Maandag om 18u zijn Daisy Vermandel (25) en haar vriend door drie jonge Marokkanen aangevallen in de Leysstraat. “Ik vroeg hen vriendelijk om op te houden met snoepjes gooien, en plots werden ze agressief.”

Gisteren voelde Daisy uit Antwerpen pas echt hoe hevig de aanval van maandag wel geweest was. Last van haar pols, pijn in de keel. “En vooral geschrokken van hoe agressief iemand kan reageren”, zegt Daisy.

“Maandag waren mijn vriend en ik gaan shoppen op de Meir”, vertelt ze. “Voor ons liep een groepje van drie Marokkaanse jongeren. Ze gooiden snoepjes naar de mensen, waren zich wat aan het aanstellen. Toen we hen voorbijstaken, kreeg ik een snoepje langs mijn hoofd. Ik heb hun gevraagd om op te houden, beleefd: ik heb nog ‘alsjeblieft’ gezegd. Maar daarop werden ze agressief.”

Een van de jongens grijpt naar de keel van Daisy. Haar vriend komt tussen, waarna ze met twee op hem slaan en trappen, ze schampen zelfs zijn hoofd. Uiteindelijk gooit Daisy zich ertussen, ze krijgt zelf ook nog een voet in haar zij. De derde jongen is verbaal agressief, maar houdt zich buiten het gevecht.

"Heropvoedingslessen"

“Er liep nog veel volk, dus veel mensen hebben gezien wat er gebeurde”, zegt Daisy. “Maar niemand deed iets. Behalve een Nederlandse vrouw. Die zag plots een combi en heeft de agenten tegengehouden. Een heel vriendelijke Marokkaanse agente heeft ons goed geholpen...”

Twee jongens van de drie werden door de politie verhoord, een 18- jarige uit Antwerpen en een 17-jarige uit Edegem. Daarna werden ze weer vrijgelaten. Als Daisy een straf voor hen mocht verzinnen, zou ze de jongens heropvoedingslessen laten volgen. “Het is toch niet moeilijk om beleefd te antwoorden? Waarom zo agressief?”

SYMA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio