Bocadero een week langer open om augustus goed te maken

Juli was een topmaand voor de Antwerpse zomerbars, augustus was een pak minder door het wisselvallige weer. Strantwerpen is al dicht, maar Bocadero blijft open tot 11 september.

lsmets

Organisator van de strandbar Bocadero Nick Veldeman (41) uit Brasschaat kijkt somber naar het lege strand aan de Waagnatie. De meeste strandstoelen, zitzakken en barkrukjes zijn leeg.

“Vandaag is het wel heel erg rustig, maar het klopt helaas: augustus was een heel ander verhaal dan juli”, vertelt de organisator. “Het grote succes door de hittegolf in juli is in augustus rechtgezet door het kwakkelweer.”

Door het restaurant en het overdekte gedeelte konden mensen ondanks het slechte weer op een droge manier nog genieten van een drankje. Maar nu kan je het aantal mensen op Bocadero op één hand tellen.

Ludieke acties

“Doordat juli erg goed was, konden we in augustus de mindere inkomsten een beetje opvangen, maar we hebben toch beslist om in september een week langer open te blijven, tot 11 september”, vertelt Nick. “We doen ook een paar ludieke acties zoals: een pot mosselen komen eten en dan mag je de mosselpot mee naar huis nemen.”

Organisator Nick hoopt dat de betere weersvoorspellingen voor augustus zullen uitkomen. Toch klaagt hij niet te hard. “Hier in België weet je dat het weer veel beslist. De bedrijfsaanvragen en de feestjes maakten het voor deze maand niet te dramatisch.”

Vorig jaar met Bar Solar waren de rollen omgekeerd. Toen kwam de volkstoeloop in juli traag op gang en werd augustus een groot succes. Maar Bocadero gaat nog bijna twee weken dapper door.

“Het zou welkom zijn dat die extra week in september het een en ander goedmaakt. Maar wat het weer ook doet, we blijven doorgaan tot 11 september. Dan geven we een spetterend eindfeestje met happy hours en gratis cocktails zoals bij de opening van deze strandbar.”

Biona Jansen

Foto: W&F

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio