Verkeerstellingen bij start schooljaar aan de Reuzenboom

Twee basisscholen, vlakbij de N177/A12 gelegen, deden vorig schooljaar een verkeersactie om de aandacht te vestigen op de onveilige oversteekplaats over A12/N 177 ter hoogte van Overwinningsstraat. Minister Hilde Crevits laat in september verkeerstellingen doen.

boey jan

Goed nieuws voor de leerlingen van de basisschool Reuzenboom (OLVI) aan de zijde Boom-park en aan de zijde Kruiskenslei de basisschool Krekeltje van het gemeenschapsonderwijs. Nadat vorig schooljaar een leerling van de Reuzenboom er nog werd aangereden, was de school en de leerlingen erg begaan met het onderwerp. Dat mondde uit in een samen-actie met de leerlingen van het Krekeltje waarbij ballonnen werden opgelaten. Voornaamste vraag was het plaatsen van verkeerslichten op deze kruising over de A12.

Vlaams minister Hilde Crevits van mobiliteit en openbare werken heeft de gemeente nu laten weten dat er verkeerstellingen gepland zijn in de loop van september. "Dit gebeurt ter hoogte van de N177 met het kruispunt Overwinningstraat", verduidelijkt de Boomse schepen van verkeer Bart De Smet (CD&V).

Jan BOEY

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio