"Volgend jaar weer een tekort aan plaatsen"

Alle kinderen in Antwerpen kunnen vandaag weer naar school. Maar volgens onderwijsschepen Robert Voorhamme moeten er ook voor 2011 weer plaatsen gecreëerd worden.

Sinds het onlineaanmeldingssysteem heeft de stad Antwerpen voor het eerst zicht op de capaciteit van de scholen in Antwerpen. “Samen met de cijfers van de bevolkingsgroei, die we wel al hadden, kunnen we zo beter anticiperen op de problemen”, zegt onderwijsschepen Robert Voorhamme (sp.a).

“Het plaatstekort is een golf die blijft doorrollen, dus we moeten ook voor volgend jaar weer maatregelen treffen om alle kinderen naar school te kunnen laten gaan.”

De komende vijftien jaar zal er een enorme investering in het onderwijs nodig zijn volgens de schepen, zowel om het plaatstekort op te vangen als om de oude gebouwen te renoveren.

Volgens Robert Voorhamme heeft 95 procent van de ouders hun kind kunnen inschrijven in een school van hun top drie. Ruim 70 procent van de ouders kon uiteindelijk terecht bij hun eerste keuze.

Meer dan 5.500 vragen

Veel ouders waren bezorgd over het nieuwe inschrijvingssysteem. Dat zorgde ervoor dat 73 procent van de ouders hun kind al heeft ingeschreven, tegenover 50 procent vorig jaar. De Studiewijzer begeleidde 5.554 ouders die met vragen zaten.

Maaike Floor

Foto WH

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio