Duizenden petatjes klaar voor gouden worp

In Oudegem vindt zondag de 43ste keer Gouden Petattenworp plaats. Duizend petatjes werden ingepakt.

Oudegem gaat een feestweekend tegemoet en daarin speelt Evi ‘t Kindt een hoofdrol. “Ik ben verkozen als Petatje na allerlei proeven tijdens het schoolfeest. Tijdens de optocht zal ik het Petatje uit het verhaal van de Filosoof van Haagem spelen. Daarna mag ik meehelpen met het gooien van de honderden petatjes.”

De vrijwilligers van de feestcommissie van Oudegem, met de steun van de wijkagent en enkele schepenen, hadden hun handen vol met het inpakken van de kleine aardappelen.

Bon

Die verdwenen allemaal in een omslag. In een van die omslagen verdwijnt de helft van een bonnetje dat Evi laat zien voor de foto. Wie deze bon bij zijn petatje vindt, heeft prijs en mag het gouden petatje in ontvangst nemen.

“Dat is een klein gouden sieraad”, vertelt Theo Cool van de commissie. “Elk jaar grabbelen er zo’n achthonderd mensen naar de petatjes die we van de pui van ons gemeentehuis gooien.”

Toespraak Titten

De optocht start zondag om 18u aan het stationsplein met de drie Oudegemse reuzen, vergezeld van personages uit de Filosoof van Haagem en 14 reuzen uit de regio, steltenlopers uit Merchtem, een ezelparade en twee fanfares. De apotheose is om 19u aan het gemeentehuis waar volksfiguur Titten het volk toespreekt.

Zaterdag 4 september is er een jaarmarkt en rommelmarkt vanaf 10u en zijn er acts van de lokale toneelvereniging. In de namiddag is er een wielercriterium.

RAMO

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio