Auto brandt uit op het Krugerplein

Afgelopen nacht is een wagen uitgebrand op het Krugerplein. Het gaat vermoedelijk om brandstichting.

Een buurman merkte dat op het plein een wagen aan het branden was. In allerijl werd de brandweer verwittigd. Ondertussen werden ook de andere buren uit hun slaap gewekt. De brand was achteraan de auto ontstaan. De auto is zwaar beschadigd. Enkel de voorzijde van het voertuig bleef intact. Hij behoort aan een jong koppel uit de Leningstraat.

Buurtbewoners wijzen met een beschuldigende vinger naar enkele jongeren, die op het moment van de brand ook vanop een afstandje aan het toekijken waren. Het plein en de omliggende straten hebben in het verleden al meermaals te maken gehad met vandalisme.

Hans Hoosemans uit de Delareystraat schreef nog dezelfde nacht op de Krugerplein & Peperbusblog: "Een glasbak of een brommertje in brand steken kunnen mensen van goede wil nog beschouwen als kwajongensstreken, maar als er auto's in de fik gaan wordt er toch wel een grens overschreden."

Later op de dag wordt minister Pascal Smet (sp.a) van onderwijs op het Krugerplein verwacht. Hij opent dan de nieuwe Steinerschool De Kleine Wereldburger. Voorwaar een mooie verwelkoming.

Wilfried Defillet

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio