Verkeersongeval met zwaargewonde blijkt arbeidsongeval met zwartwerker

Maandag werd in het Brusselse een Pool in een ziekenhuis binnengebracht met zware verwondingen. Hij werd er afgezet door mensen die beweerden dat hij was aangereden door een wagen. Van dat verhaal blijkt niets waar te zijn. Het gaat om een zwartwerker die op een werf een werkongeval kreeg.

kscherpenberg

Het 38-jarige slachtoffer werd volgens zijn begeleiders gegrepen door een wagen toen hij de straat wilde oversteken om een phoneshop binnen te gaan.

Omdat geen enkele omstaander de hulpdiensten hadden gebeld, brachten de mannen "hem dan maar zelf, te voet, naar het ziekenhuis".

De behandelende artsen kregen al snel in de gaten dat de verwondingen niet veroorzaakt waren door een verkeersongeval. De politie trok daarom op buurtonderzoek en kwam zo te weten dat het om smoesjes ging.

De begeleiders van het slachtoffer werden opnieuw verhoord en gingen door de knieën. Ze vertelden ook dat de man eerst naar de woning van zijn zus was gebracht en dan pas naar het ziekenhuis.

De dertiger verkeerde even in levensgevaar, maar intussen is zijn toestand stabiel. Zijn werkgever zal vervolgd worden, aldus het Brusselse parket woensdag.