Robbedoes vindt thuis in nieuwbouw

Kinderopvang Robbedoes verhuist naar een nieuwbouw op de huidige locatie aan Hagelstein. Het gebouw waar de buitenschoolse kinderopvang nu in huist, zal worden afgebroken.

Na de afbraak zal er op de huidige site een nieuwbouw met een oppervlakte van 374,40 vierkante meter verrijzen. In de nieuwbouw zal er plaats zijn voor 45 kinderen, terwijl er in het huidige gebouw slechts plaats was voor 15 kinderen.

“Op deze manier kan het gemeentebestuur deze vestiging ook in de zomervakantie inschakelen als opvangplaats voor kinderen”, legt Eric Janssens (CD&V), schepen van Buitenschoolse Kinderopvang, uit.

“Het gebouw telt zes toiletten, een douche en toilet toegankelijk voor personen met een beperking, een afzonderlijk bureau voor de begeleidsters, een keuken, verscheidene verblijfsruimten en een overdekte buitenruimte. Uiteraard is er voldoende speelruimte over voor de kinderen.”

Het bestaande gebouw zal tijdens de werkzaamheden dienst blijven doen als opvanglocatie. De nieuwbouw zou voor de zomer klaar moeten zijn. De kostprijs wordt geraamd op zo’n 721.000 euro.

BACE

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio