Hondenschool wijkt voor Gamma

Door de opening van de nieuwe Gammawinkel op de Steenweg op Gierle is de hondenschool Kempische Kynologen Klub moeten vertrekken.

De hondenschool was al dertig jaar gevestigd in een lokaal op de Steenweg op Gierle. Maar door de nieuwbouw van Gamma, was de Kempische Kynologen Klub gedwongen om te verhuizen. De stad Turnhout vond gelukkig nog een plaatsje op het voormalig militair domein De Frac in de Slachthuisstraat.

De Klub zit er nog in een noodlokaal. “Enkele maanden geleden vernamen we van het stadsbestuur dat we daar met eigen financiële middelen een gezamenlijke infrastructuur konden bouwen”, vertelt woordvoerder Luc Van de Cruys.

“Vooraleer die plannen kunnen uitgevoerd worden”, gaat Van de Cruys verder, “zal het nog even duren. Daarom hebben we een noodkantine opgesteld. Een enthousiaste ploeg clubleden maakten kleine bruikbare oefenterreinen klaar zodat de hondenliefhebbers met hun viervoeters zonder onderbreking konden blijven trainen.”

Alle leden en kandidaatleden zijn voortaan dus welkom in de Slachthuisstraat 5. “Maar we hopen wel dat de stad Turnhout het dossier snel tot een goed einde brengt.”

MAMI

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio