Langverwachte docu over 'gestoorde' Joaquin Phoenix op komst

Print
De documentaire 'I'm Still Here: The Lost Year' is vanaf 10 september in de Amerikaanse bioscoopzalen te zien. 'I'm Still Here' is de langverwachte nieuwe film van Joaquin Phoenix. Vraag is nu of het bizarre gedrag dat de acteur het afgelopen jaar tentoonspreidde dan toch eindelijk verklaard zal worden.

De laatste film van Phoenix, 'Two Lovers', dateert nu al van 2008. Nog tijdens de promotiecampagne van die film begon de acteur aan een totaal nieuw, maar vooral bizar leven. Van veelbelovend acteur ging hij naar wereldvreemde hiphopper.

Johnny Cash

De documentaire 'I'm Still Here' gaat over het leven van Joaquin Phoenix in het afgelopen jaar. De man die ooit op een meesterlijke wijze gestalte gaf aan wijlen Johnny Cash, was het laatste jaar alleen nog maar te zien met een ellenlange en onverzorgde baard, met zonnebril en in benevelde toestand.

Hoogtepunt was waarschijnlijk het moment waarop Phoenix razend het publiek indook tijdens een van zijn weinig gesmaakte optredens als hiphopper. Hij ging een 'fan' te lijf en moest gekalmeerd worden door veiligheidsagenten.

Vele geloven nog altijd dat het wereldvreemde gedrag van Phoenix, waaronder ook een absurde verschijning bij David Letterman, deel uitmaakt van een publiciteitsstunt. Acteur en regisseur Casey Affleck, de echtgenoot van Joaquins zus Summer Phoenix, maakte de opnames maar beweert nog steeds dat alles wel degelijk echt is.

Eamonn Bowles van distributeur Magnolia is alvast enthousiast over de film. De film is "filmtechnisch heel goed gemaakt". "Het is een unieke film die veel mensen op verschillende manieren zal verrassen", zegt Bowles.

Of Phoenix echt krankzinnig is geworden is dus te zien vanaf 10 september. Wanneer de film in de Belgische zalen zal verschijnen, is nog niet bekend.

Bekijk hier de trailer:

Nu in het nieuws