Politie moet woedende jongeren bedaren

Op het politiekantoor in Turnhout ontstond dit weekend een opstootje tussen een tiental jongeren en enkele agenten.

In het centrum van Turnhout kreeg zaterdagavond een jongeman die met vrienden op wandel was plots een steen tegen zijn hoofd. Die steen zou afkomstig geweest zijn van een ander groepje jongeren dat hen achtervolgde.

“Het slachtoffer moest worden opgenomen in het ziekenhuis”, vertelt Roger Leys, korpschef van de politie Turnhout. “Vrienden van het slachtoffer hebben drie mensen aangewezen die erbij waren. Die laatsten hebben met hun gsm versterking opgeroepen. We hebben daarna vier mannen opgepakt en meegenomen naar het hoofdcommissariaat.”

Een tiental vrienden van de opgepakte jongeren zakte nadien af naar het politiekantoor. “Ze eisten dat we de jongeren weer zouden vrijlaten”, vervolgt Roger Leys.

“Er ontstond wat duw- en trekwerk, maar er is niets stuk. Er is ook niemand gewond geraakt. We hebben geen bijkomende aanhoudingen verricht, maar we hebben wel processen-verbaal opgesteld tegen enkele jongeren. Bij het groepje waren ook enkele minderjarigen.”

De vier jongeren die zijn opgepakt, mochten na hun verhoor later op de avond de cel opnieuw verlaten. Onder hen bevonden zich eveneens twee minderjarigen.

BVDL

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio