Aantal inschrijvingen Katholieke Hogeschool Kempen gestegen

In de Katholieke Hogeschool Kempen is al vijf procent meer nieuwe studenten ingeschreven dan op dit moment vorig jaar. Vooral de nieuwe campus in Turnhout zorgt voor een boost.

Terwijl de hele hogeschool een stijging van het inschrijvingsaantal kent - van 2.079 nieuwe studenten vorig jaar naar 2.148 dit jaar - is vooral in Turnhout het aantal studenten gevoelig verhoogd.

Aantrekkelijker

“Vorig jaar hadden we op dit moment 355 nieuwe studenten in Turnhout. Nu zijn dat er al 427 over de drie departementen”, vertelt Luc Damen, woordvoerder van de Katholieke Hogeschool Kempen. “Dat is een stijging van meer dan twintig procent.”

Dat het aantal inschrijvingen in de stad gestegen is, komt ongetwijfeld door de bouw van de nieuwe campus in de Lokerenstraat.

“We hadden gehoopt dat de nieuwe campus extra studenten zou aantrekken, maar dit zijn er toch al meer dan verwacht. Dit bewijst nu al dat de investering in Turnhout de juiste beslissing is geweest. Het is niet alleen organisatorisch beter om de drie departementen in een gebouw onder te brengen, ook voor de studenten is het aantrekkelijker. De campus is ook nog zeker niet te klein. Alle studenten blijven meer dan welkom.”

Bij de drie clusters die de KHK aanbiedt, scoort vooral Gezondheid en Zorg goed. “De opleiding orthopedie is verdubbeld in aantal inschrijvingen. Die heeft al 43 nieuwe studenten tegenover 21 vorig jaar."

Chemie stijgt 60 procent

Daarnaast stijgt Chemie met zestig procent en de opleiding Bouw met 35 procent. “Waarom net die richtingen dit jaar populair zijn, daar hebben wij het raden naar”, vertelt Damen. “Andere richtingen trekken minder volk, maar er zijn gelukkig op dit moment geen opleidingen die zo weinig volk lokken dat we ons zorgen moeten maken.”

Luc Damen wil ook nog kwijt dat de opleiding industrieel ingenieur niet verdwijnt. “Vanaf 2013 wordt de richting eigendom van de Katholieke Universiteit Leuven. Maar wij blijven de opleiding hier organiseren.”

Marian Michielsen

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio