OLVE De Rudderlaan start kleuterafdeling

Voor het eerst ontvangt de afdeling aan de Renaat De Rudderlaan van het OLVE ook kleuters. Het initiatief moet voor een betere instroom van leerlingen zorgen.

Van de vijftig plaatsen voor kleuters die de vestiging van de Edegemse OLVE-basisschool aan de Renaat De Rudderlaan vanaf dit schooljaar aanbiedt, is er op deze eerste schooldag slechts nog eentje vacant. Het toont volgens directeur Peter Nys aan welke behoefte het initiatief invult.

“Onze basisschool is altijd schatplichtig geweest aan omliggende kleuterscholen voor instroom van nieuwe leerlingen. Omdat enkele jaren terug geen kleuters van elders overkwamen, kon er geen eerste jaar opstarten. Dit is voor een school een ramp. Door kleuteronderwijs aan te bieden, vermijden we een herhaling”, licht Peter Nys toe.

Om zo eenvoudig mogelijk een kleuterafdeling te kunnen opstarten, heeft OLVE gekozen voor een samenwerking met Familia, dat aan de Ingenieur Haesaertslaan en het Pieter Van Maldereplein al twee kleuterscholen heeft.

“Er komen twee gemengde kleuterklassen: een voor twee- en driejarigen en een voor de vier- en vijfjarigen. Op termijn kunnen we zo ons leerlingenaantal in het basisondewijs opkrikken. Vandaag zijn dat er eenenvijftig.”

JVDPO

Foto Dirk Van de Velde

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio