"Vettel rijdt te slordig om wereldtitel te grijpen"

De Duitser Sebastian Vettel (Red Bull) zal dit jaar geen wereldkampioen Formule 1 worden. Daar rijdt hij te slordig voor. Dat is de pikante mening van de Brit Jenson Button, een van de rijders van McLaren.

kscherpenberg

De regerende wereldkampioen verwijst graag naar de zeven polepositions in dertien races die de Duitser dit jaar wist te verzamelen.

"Hij is extreem snel, dat staat buiten kijf. Het is een buitengewone prestatie. Maar om er zo veel te verspelen is ook verbazingwekkend", aldus de Brit. "In mijn ogen rijdt hij te slordig om in aanmerking te komen voor de wereldtitel."

Nadat hij eerder al eens tegen ploegmakker Mark Webber had geknald, vlamde de Duitser in België tegen Button aan. De vicewereldkampioen is derde in de WK-stand, met 31 punten minder dan leider Lewis Hamilton, maar wel vier meer dan Button zelf.

De Brit geeft zichzelf wel nog een kans op glorie. "Een achterstand van 35 punten is groot, maar in het oude puntensysteem waren het er zo'n 14 of 15 geweest, dus het is zeker nog mogelijk."

De volgende F1-race gaat door in het Italiaanse Monza.

MEER OVER Sebastian Vettel

Meer sportnieuws