Kinderen voor kinderen

Print
Wuustwezel - Schoolbanken, borden, bureaus, stoelen en zes grote kasten werden geïnstalleerd in lagere school Phieng Luong in Vietnam. Het resultaat van de acties die 4kidsinvietnam vorig jaar had opgezet.

Phieng Luong is een lagere school met drie vestigingen in de provincie Son La. “De schooltjes bestaan vaak uit enkele houten muurtjes en een schamel dak. In de klassen staan zelfgemaakte schoolbanken en op de muur is een schoolbord geverfd”, vertelt Peter Van Gils, oprichter van 4kidsinvietnam.

“Ons project heeft vorig jaar verschillende acties opgezet en oproepen gedaan voor steun. Zo hebben VBS Sterbos en VBS Meerbeke gewerkt rond Vietnam en sponsortochten georganiseerd. Ruim 5.000 euro werd verzameld, wat voldoende was om negen klassen in te richten”, aldus Van Gils.

Dorpsfeest

Op 10 juli had de officiële inhuldiging plaats. ”Het was een echt dorpsfeest met dans, zang, toespraken, lintjes doorknippen, alles erop en eraan”, lacht de initiatiefnemer. ”Maar belangrijker waren de gelukkige en lachende gezichten van de directie, de leerkrachten, de ouders en de kinderen. We hopen dat de kinderen op deze manier betere kansen zullen krijgen.”

”Ondertussen werden al verschillende andere schooltjes bezocht in Vietnam. Schooltjes die echt wel steun nodig hebben. ”We willen ze steunen door de scholen hier op te roepen een mondiaal project op te zetten voor Vietnam. Maar buiten de scholen mag iedereen ons natuurlijk steunen”, besluit Peter.

An Van Den Ouwelant

Meer informatie: www.4kidsinvietnam.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio