Terminale Marie-Rose Morel openhartig in 'Goedele Nu'

Terminale Marie-Rose Morel openhartig in 'Goedele Nu'

Terminale Marie-Rose Morel openhartig in 'Goedele Nu'

Print
“Het is alsof ik in een dodencel zit en wacht tot ze me komen halen”, zei een moedige Marie-Rose Morel dinsdag, in de eerste aflevering van Goedele Nu op vtm.

“Ik heb mijn kinderen verteld dat de beestjes terug zijn. ‘Ga je dan dood, mama’, vroeg de jongste. Ik heb niet tegen hem gelogen, nee”, zei Marie-Rose Morel (38) dinsdag in de praatstoel bij Goedele Liekens in Goedele Nu. De Vlaams Belang-politica kreeg onlangs te horen dat de baarmoederkanker waarvan ze was genezen, weer helemaal terug is. De artsen geven haar nog zes maanden.

“De klassieke geneeskunde heeft me opgegeven, ja”, zei Morel. “Maar ik heb intussen zo veel boeken gelezen over mensen die óók waren opgegeven en toch nog twintig jaar hebben geleefd. Misschien is er hierboven nog geen plaats voor mij. Misschien hebben ze nog een wondertje op overschot dat ze naar beneden kunnen laten vallen. Daar hoop ik op.”

Marie-Rose Morel voelt zich “fantastisch”, zei ze. “Dat maakt het zo moeilijk om mijn lot te aanvaarden. Het is alsof ik in de dodencel zit te wachten tot ze me komen halen. En ik wil dit niet. Ik wil mijn jongens zien opgroeien. Ik wil niet dat die twee mannekes achter de kist van hun moeder moeten lopen.”

Enveloppen voor zoontjes

Voor haar zoontjes van vijf en drie jaar heeft Marie-Rose enveloppen met briefjes in gemaakt. “Een envelopje voor elke belangrijke gebeurtenis in hun leven”, vertelde ze.

“Voor als ze twaalf jaar worden, als ze hun communie doen, als ze op kot gaan. Met hele simpele boodschappen in, zoals een mama een brief schrijft naar haar kind dat niet bij haar is. En er zit ook een centje bij. Daarmee kunnen ze dan iets kopen dat dan toch precies een beetje van hun mama komt. De doos met envelopjes wordt bewaard door Frank Van Hecke.”

Bénédicte Van Paeschen

Nu in het nieuws