1/2

Steeds meer scholen maken gebruik van digitaal schoolbord

Steeds meer leerkrachten wisselen hun krijtje in voor een laptop en een projectiescherm. Het digitale schoolbord zou tegen 2011 zelfs in een kwart van alle Belgische scholen aanwezig zijn.

Vergeet het aloude groene bord en de piepende krijtjes.

De kans is namelijk groot dat je kind vanaf nu les krijgt op een digitaal schoolbord. Dat schoolbord bestaat uit een laptop, een projector en een projectiebord. Dankzij het touchscreen kan de juf of meester nog steeds op het bord schrijven, zij het met een touchscreen pen. Dit jaar kende de verkoop van de digitale schoolborden een stijging van 35%. "En naar onze verwachtingen zal dat aantal nog blijven stijgen", laat Ben Jochems van de firma Vanerum, de grootste verdeler van digitale schoolborden in ons land, weten.

Volgens het onderzoeksbureau Futuresource zou tegen 2011 zelfs een kwart van alle Belgische klaslokalen voorzien zijn van een digitaal schoolbord. Enige nadeel: de kostprijs. Zo betaal je voor een digitaal schoolbord-pakket al snel 3.000 euro. "Maar daarmee vervang je wel alle randapparatuur die nodig is in een klas", besluit Jochems.

NIET TE MISSEN