Proefopstelling kruispunt Heislag verdwijnt

Print
Brasschaat - De proefopstelling zoals die in april werd geplaatst op het kruispunt van Heislag, Het Heiken en Heideaard wordt opgeheven. Het bleek niet per se veiliger te zijn.

In april werd besloten de rotonde deels af te sluiten. Heislag werd ter hoogte van het pleintje onderbroken zodat het verkeer opnieuw in beide richtingen aan de andere zijde moest rijden. Daardoor moest het verkeer dat van de Heislagsebaan kwam, aan Het Heiken naar links om vervolgens terug naar rechts te rijden. Fietsers konden wel rechtdoor blijven rijden.

De verandering werd uitgevoerd omdat het verkeer niet meer overzichtelijk was met de aanwezigheid van twee scholen in de onmiddellijke nabijheid.

Geen rotonde

Uit een evaluatie die werd uitgevoerd bij de buurtbewoners is gebleken dat de proefopstelling geen verbetering inhoudt. Ze wordt dus opgeheven met dat verschil dat het geen rotonde meer zal zijn.

In plaats daarvan zal de normale voorrang van rechts gelden. De parkeerplaatsen tussen de bomen op Het Heiken zullen worden aangelegd zoals gepland. Ook worden de goten op het pleintje opnieuw aangelegd om het hemelwater te laten afvloeien.

JBR

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio