1/3

Tchité, Leye en Nong naar Standard, Benteke naar KV Mechelen

Net voor het afsluiten van de transfermarkt heeft Standard de Belgische voetbalwereld even op zijn kop gezet. De Luikse club trok maar liefst drie aanvallers aan: oude bekende Mémé Tchité (foto links), Mbaye Leye van AA Gent en KV Mechelen-goalgetter Aloys Nong (midden). Christian Benteke (rechts) werd door Standard dan weer uitgeleend aan KV Mechelen.

Tchité (26) verlaat het Spaanse Santander om terug te keren naar Standard waarbij de Rwandees-Burundese spits van 2003 tot 2006 speelde. Na een seizoen bij Anderlecht trok Tchité naar Santander.

De Kameroense aanvaller Aloys Nong verlaat KV Mechelen voor Standard, waar hij een contract heeft getekend voor drie jaar met optie op een bijkomend seizoen. De 27-jarige Nong speelde voor Mechelen sinds 2007.

Benteke

KV Mechelen krijgt naast het geld voor Nong er ook nog eens Christian Benteke bovenop. De 19-jarige Belg werd gratis uitgeleend. Benteke, sinds 2009 bij Standard, werd vorig seizoen al uitgeleend aan KV Kortrijk. De aanvaller is momenteel met de Rode Duivels de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Duitsland en Turkije aan het voorbereiden.

"Ik heb duidelijk gezegd dat ik niet opnieuw wilde vertrekken", vertelde een ontevreden Benteke. "Maar ze laten me blijkbaar geen keuze. Als ik echt Standard moet verlaten, is het zeker niet om er later terug te keren. Een mens mag je zo niet behandelen."

"Let op, ik twijfelde zeker niet aan KV Mechelen", laat Benteke weten. "Het is een mooie club die goed staat in het klassement en fantastische supporters heeft. Ik heb er een goed gevoel bij."

AA Gent

Ook bij AA Gent was het dinsdagavond nog druk. De Senegalees Mbaya Leye (27) kon niet meer rekenen op een basisplaats bij Gent en tekende voor twee seizoenen bij Standard.

De Braziliaanse verdediger Wallace Fernando Pereira tekende dan weer een driejarig contract, met optie voor een bijkomend seizoen, bij AA Gent. De 23-jarige linksachter komt over van het Noorse Fredrikstad.

Meer voetbalnieuws