Man in levensgevaar na brand in Plantin en Moretuslei

Print

Man in levensgevaar na brand in Plantin en Moretuslei

Borgerhout - Gisterenavond rond 22.30u brak er brand uit op de zevende verdieping in een appartementsblok aan de Plantin en Moretuslei. De rook was hevig en vier bewoners werden afgevoerd naar het ziekenhuis. Een bewoner was er erg aan toe en verkeert nog steeds in levensgevaar.

De brand bleef redelijk beperkt, maar er was wel een stevige rookontwikkeling. In geen tijd hing er op de hele verdieping, en die daarboven, een prikkende damp.

In het appartement waar de brand uitbrak, woonde een 53-jarige man. Hij moest beademd worden en werd afgevoerd naar het Stuivenbergziekenhuis. Hij liep zware verwondingen op en verkeert in levensgevaar.

Een bewoonster van de 10de verdieping raakte licht bevangen door de rook en kreeg verzorging ter plaatse. Een andere bewoonster ging met haar kindje van 9 maanden voor controle naar het Sint-Erasmusziekenhuis. Het kind verkeerde echter in uitstekende conditie en had geen rook geïnhaleerd.

Heel wat bewoners konden uit eigen beweging het gebouw verlaten. In totaal werden er vijftien bewoners geëvacueerd door de brandweer. Enkelen werden via de ramen naar buiten gehaald.

Bewoners van achtste verdieping, de verdieping boven die van het appartement waar de brand uitbrak, moesten dan weer in hun appartement blijven, ondanks de rook die er hing.

De oorzaak van de brand was duidelijk accidenteel. Waarschijnlijk was een brandende sigaret de aanleiding voor de brand.

Lees meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen

Foto's: BFM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio