Vlaamse melaatsenpater Felix overleden in Hawaii

Pater Felix Vandebroek bezocht vorige maand zijn vrienden in Berenrecht. Op zijn terugweg naar het melaatsendorp in Molokai overleed hij op zaterdag 28 augustus in een ziekenhuis in Hawai.

Erik Vandewalle

Felix was sedert 2007 pastoor in de parochie van pater Damiaan in Molokai. Daar leven nu nog 18 melaatsen. Pater Felix bezocht begin deze maand zijn familie in het Limburgse Houthalen en ook Michel Van den Brande in Berendrecht.

"Ik leerde de pater kennen toen ik Molokai bezocht. Sedert dan stuur ik zes keer per jaar voedselpakketten naar het melaatsendorp. Uit dankbaarheid kwam hij naar het tuinfeest dat we voor hem organiseerden. Vrienden en sympathisanten verzamelden 145 kg voedsel en meer dan 1000 euro. Uiteraard gaat dat naar Molokai", verzekert Michel.

"Zijn beste vriend in Molokai beloofde me telefonisch dat hij de voedselpakketten blijft uitdelen tot de laatste melaatse gestorven is. Pater Felix wilde begraven worden op het eiland. Hopelijk gebeurt dat ook", besluit een aangeslagen Michel Van de Brande.

Erik Vandewalle

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio