"Games in de klas een goed idee"

Pascal Smet, de Vlaamse minister van Onderwijs, kreeg vorig jaar van heel wat kinderen te horen dat school uitermate saai is. De Brusselse sp.a'er overweegt daarom nieuwe methodes, zoals het invoeren van 'games'.

Een rondvraag van de Scholierenkoepel (VSK), waarbij 4.000 scholieren aan de tand werden gevoeld, wees aan dat de schoolgaande jeugd graag "zinvolle leerstof" voorgeschoteld zou krijgen. "Leerlingen zouden de les veel aangenamer vinden als ze er dingen leren die ze later nog nodig hebben en nog kunnen gebruiken", aldus VSK-voorzitter Timur Michelashvili.

Smet heeft oren naar het voorstel. "De scholieren van tegenwoordig zijn in hun vrije tijd bezig met internet, met games, met televisie. Het is een omgeving vol prikkels, maar in de klas zie je soms het andere uiterste." Daarom spoort hij scholen aan om die leefwereld ook in de klaslokalen te krijgen.

De man denkt zo aan het introduceren van games in het onderwijs. "Want je kan die ook gebruiken om te leren, er bestaan bijvoorbeeld wiskundegames", klinkt het nog in de Corelio-kranten

Nu in het nieuws