Bewoners Wissekerke op reis in twintigste eeuw

De bewoners van woon- en zorgcentrum Wissekerke gingen op een eigenzinnige manier op reis naar vervlogen tijden. Ze herbeleefden de jaren dertig tot tachtig.

lsmets

Begin juli kregen alle afdelingen van Wissekerke en het centrum voor dagopvang De Waterlelie elk een decennium uit de vorige eeuw toegewezen. De idee was de hele afdeling om te toveren in de sfeer van die tijd.

Tijdens de slotshow dinsdag presenteerde elke afdeling een reproductie van een kunstwerk uit de toegewezen periode. Vanachter een zelfontworpen desk stelden ze de kennis van de andere afdelingen over hun decennium op de proef.

"Positieve sfeer"

Het zomerproject zorgde voor een positieve sfeer in het woonzorgcentrum. In 2008 beleefden de bewoners, naar analogie met de actualiteit, hun eigen Olympische Spelen. Vorig jaar werkte elke afdeling rond een zelfgekozen exotische bestemming en maakten de bewoners onder meer lokale hapjes.

“Ook de bewoners die zelf niet actief konden deelnemen, genoten met volle teugen”, zegt zorgcoördinator Hilde Van Look. “Er gaan nu al stemmen op om in 2011 weer een zomerproject te organiseren. Of hoe nostalgie stimuleert om vooruit te kijken.”

STTI

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio