Schepen Lauwers wil genieten van water vanop artistieke meerpalen

Schepen Lauwers wil genieten van water vanop artistieke meerpalen

Schepen Lauwers wil genieten van water vanop artistieke meerpalen

Print
Antwerpen - Schepen Guy Lauwers (sp.a) wil bollarts, artistieke meerpalen, als zitplaatsen aan het water.

Bollarts zijn de Antwerpse meerpalen die door gerenommeerde Belgische kunstenaars onder handen zijn genomen. Deze modellen staan ook voor het Belgisch paviljoen op de wereldtentoonstelling in de Chinese stad Shanghai. De kunstwerken zijn van designer Nedda, avantgardekunstenaar Hugo Heyrman, keramist Piet Stockmans, auteur Marc Pairon, architecte Christine Conix en beeldhouwer-designer Patrick Villas.

Deze meerpalen bestaan uit polyethyleen, zijn heel slijt- en slagvast, onderhoudsvriendelijk en 100 procent recycleerbaar. De ontwerpen zijn heel uiteenlopend. Zo versierde Conix de meerpaal met meetkundige patronen. Beeldhouwer Villas nodigt graffitispuiters uit om tags te zetten op de bollarts.

Deze bollarts waren al te bewonderen in het designcenter De Winkelhaak in Antwerpen. Twintig kleurrijke meerpalen staan op de boeienweide aan het Frederik Van Eedenplein op Linkeroever.

“Ik wil nu bekijken of deze bollarts tegen een stootje kunnen”, zegt Antwerps schepen Guy Lauwers. “Als ze na drie maanden de proef hebben doorstaan, wil ik enkele verhuizen naar watergebonden plekken, zoals het Eilandje. De mensen kunnen dan vanop deze kunstwerken genieten van het water.”

SVW

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio