Camera's filmen nummerplaten op E313

Vijf weken lang wordt met extra camera’s de reistijd van het verkeer op de E313 gemeten. Dat moet later leiden tot meer verkeersinfo.

lsmets

Vanaf nu filmen extra camera’s vijf weken lang tussen Geel-Oost en Antwerpen-Oost de nummerplaten van voertuigen op de E313. Magnetische lussen in de wegbedekking van de autoweg meten tegelijk de snelheid van het verkeer, tellen het aantal voertuigen en geven aan of het om auto’s of vrachtwagens gaat.

De resultaten van de metingen zullen het verkeerscentrum toelaten om in de toekomst efficiënt te investeren in verkeersmeetsystemen. Het aanbod van reistijdinformatie op de autowegen zal hierdoor gevoelig kunnen uitbreiden.

Reisinformatie op panelen

“We willen op de E313 tot hetzelfde infosysteem komen als op de Antwerpse ring”, zegt Hajo Beeckman van het Verkeerscentrum.

De reistijden zullen in de toekomst worden meegedeeld op grote panelen boven de snelweg. “Alle grote knooppunten in Vlaanderen en Brussel moeten daarmee worden uitgerust”, zegt Beekman. “Zodat je van knooppunt tot knooppunt zal rijden en onderweg geïnformeerd wordt over de hindernissen.”

De verzamelde gegevens dienen louter voor onderzoek.

HHM

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio