Alken-Maes verlaat Waarloos definitief

Na 130 jaar komt er een einde aan de aanwezigheid van Alken-Maes in Waarloos (Kontich). De tweede brouwer van het land verhuist naar Mechelen.

lsmets

Maes-Pils en Waarloos hebben een geschiedenis samen. De brouwerij ontstond er in 1880. Maar op de administratie na zijn er sinds 2003 geen activiteiten meer. “In dat jaar werd de productie stilgelegd, en werd de brouwerij afgebroken. Onze belangrijkste brouwerij bevindt zich nu in het Limburgse Alken”, vertelt communicatiemanager Ruth Janssen.

“Ook onze verouderde kantoren gaan wij verkopen. Ze zijn niet meer functioneel en staan niet voor het dynamisch bedrijf dat we vandaag zijn. Zo hebben we een jaar geleden de nieuwe Maes in de markt gezet”, zegt algemeen directeur Pascal Gilet.

Toch wil de bierbrouwer de regio trouw blijven. “Wij hebben een band met Mechelen. De meeste van onze 150 personeelsleden wonen in de streek, en wij werken bijvoorbeeld al jaren samen met KV en Racing Mechelen”, legt Gilet uit.

Stephenson Plaza

Alken-Maes huurt in Mechelen- Noord drie verdiepingen in Stephenson Plaza, een energiezuinig project van vastgoedgroep Uplace. Stephenson Plaza ligt net naast de E19, vlak bij de op- en afrit. Dagelijks passeren er meer dan honderdduizend voertuigen. Voor de brouwer waren die zichtbaarheid en bereikbaarheid doorslaggevend. “Ons nieuwe gebouw is omgeven door belangrijke wegen, en openbaar vervoer is uitgebreid aanwezig. Op dat gebied is dit dus een toplocatie”, zegt personeelsdirecteur Dirk Van de Velde.

Burgemeester Luc Blommaerts (CD&V) van Kontich betreurt de verhuizing. “Maes was intens verweven met het sociale leven in Waarloos. Er werd mij verzekerd dat er geen ontslagen vallen en qua afstand is Mechelen natuurlijk niet het einde van de wereld. Gelukkig blijft het bier bestaan!”

Sven Van Haezendonck, Philippe Desmet

Foto Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio